jueves, 11 de junio de 2015

ACTIVITAT 5: Treballem les corves de nivell


En aquesta última activitat que vam treballar a l’aula de didàctica de la geografia vam treballar les corbes de nivell.
Aquesta activitat consisteix en traslladar una fotografia o un mapa d’una muntanya, amb el seu relleu característic, a un paper mil·limetrat amb la finalitat de poder veure el grau d’inclinació que té la muntanya de manera gràfica. El resultat que obtenim al dibuixar les corbes de nivell d’una muntanya és semblant a tallar un pastís, es poden apreciar totes les diferents capes que formen la muntanya.
El mapa que vam fer servir va ser aquest:



Tal i com es veu en la imatge, el que vam fer va ser traçar una línia recta entre dos punts, A i B, per la zona del mapa que volíem treballar i vam doblegar el paper per aquesta línia. Després, al paper mil·limetrat , vam marcar l’eix horitzontal, fixant-nos en cada corba de nivell que marcava el mapa, i també l’eix vertical, dividint els quadrets de 10 en 10 per fer l’altura. A continuació vam marcar en la gràfica els punts (isopletes) que hi havia en l’eix horitzontal a l’altura que mostrava el mapa (0 a ran de costa, 10, 20... fins a 50 el més alt), per després unir els punts i crear així el dibuix de la muntanya vista de perfil i els seus diferents graus d’inclinació.
Aquests van ser els nostres resultats:




















Podem observar que el grau d’inclinació de les dues primeres muntanyes és l’adequat, amb una escala de 1:5000 i una exageració x2, però en la tercera imatge es veu una muntanya molt inclinada, massa estirada i no és adequada a la realitat. Això és degut a que l’exageració x3, emprada en aquest dibuix, és massa alta.

                                                        Laura Casado, Ester Fernández i Natalia Gaona

No hay comentarios:

Publicar un comentario